בימים האחרונים התקשורת עוקבת אחר הדיווחים אודות מקרי העכברת (לפטוספירוזיס) שדווחו בעקבות רחצה במי נחלי הגולן. המחלה הזיהומית מתפשטת דרך הפרשות של בעלי חיים הנושאים אותה אל מי רחצה, משם היא עלולה להיות מועברת לבני האדם הטובלים במים או שותים אותם.
ידוע כי המחלה אופיינית לאיזורים טרופיים, וההד הנלווה לה מייצר בישראל, מטבע הדברים, בהלה רבה. לכן, חשוב לי לידע ולחלוק.
כבר ב-2007, בעקבות סופות טרופיות ששבו וסיכנו את בריאות הציבור בקובה, יזם משרד הבריאות טיפול מניעתי שניתן למליוני אנשים בסיכון מקרב האוכלוסייה המקומית.
2.3 מליון תושבים קיבלו את הטיפול ההומאופתי המניעתי. התוצאות בשטח השוו בין האיזורים בהם בוצעה ההתערבות לבין שאר האיזורים. ניתוח התוצאות הראה מגמה חד-משמעית בהשוואה למגיפות קודמות באותם איזורים וכן כשהשוו את המצב לאיזורים בהם לא ניתן הטיפול המונע. התושבים שקיבלו את הטיפול נדבקו פחות באופן משמעותי במחלה. כמה משמעותי? 90% פחות בהשוואה לתושבים אשר לא קיבלו את הטיפול ההומאופתי.
המהלך הטיפולי הזה דווח כמחקר. כאן ניתן לקרוא את התמצית,וכאן ניתן לקרוא את המאמר כולו.
השבח לאל, ישראל מדגימה את ההבדל בין מקרים ספורדיים (כלומר כאלה הפוקדים באופן זמני ומצומצם ביותר) למצב אנדמי, כלומר כזה הנובע מתנאי שטח ואקלים, כפי שנוטה להיות בקובה באופן מאד ניתן לחיזוי. עם זאת, חשוב להדגיש שגם בישראל ניתן לשחזר את המהלך הטיפולי שניתן בקובה.
שלא נצטרך. רפואה שלמה לחולים והמשך קיץ נעים, בריא ובטוח.