תגובה לגלעד דיאמנט במוסף "הארץ" על מופרכות ההומאופתיה (לשיטתו, ברור)
18 ביולי 2014
איזה גורמים עשויים להקל על אסטמה, ואיזה ממש לא?..
31 באוגוסט 2014
הראה הכל

ALS: הקמפיין הויראלי היה מצוין. עכשיו בואו נדבר תכל'ס, איך *לטפל* במחלה..

דלי מים קרים בשיא חמסיני הקיץ.. נשמע כמעט כיף. אם זה היה בחורף, ההקרבה של משתתפי הקמפיין לגיוס תרומות לחקר מחלת האיי.אל.אס היתה יותר מרשימה.  סרטונים שנועדו להעלות את המודעות למחלת האיי.אל.אס הם שיעור מצויין בהפצה ויראלית. ב"דה-מרקר" מעדכנים ששיעור התרומות נסק פי ארבעים (!) . מדובר בעשרות מליוני דולרים. ככה זה כשמפורסמים כמו ביל גייטס, דניאל קרייג (השחקן המגלם את ג'יימס בונד)  ואפילו שמעון מזרחי או קליברים דומים מתנדבים להצטלם לאתגר המקפיא.

עד כמה הקמפיין הזה באמת מקדם ריפוי?.. זו כבר שאלה אחרת. ואני מקווה שיש לי תשובה בהמשך. המחקר והפיתוח בהומאופתיה מתבצעים בהתנדבות, והטיפולים עצמם עולים עשרות ספורות של שקלים..

איי. אל. אס היא מחלה עצבית ניוונית קשה וחשוכת מרפא, הפוגעת בהדרגה בתיפקוד המוטורי. כיום ישנם בישראל שבע מאות איש הלוקים בה, ולמעט טיפולים תומכים, אין כיום אפשרות לרפא אותם בכלים הקונוונציונלים. המאמץ המחקרי חובק עולם, ובאתר "ישראלס", העמותה המיועדת לחקר המחלה, שואפים במוצהר לשפר את איכות חיי החולים, ואף לרפא את המחלה באמצעות מחקר על תרופה פוטנציאלית.

מה מציעה ההומאופתיה לחולי איי.אל.אס? כעקרון, ההומאופתיה אינה מתאימה טיפול רק לכותרת של מחלה. הטיפול ניתן לחיזוק האדם הסובל מהמחלה. ועדיין, כמובן שהידע הקליני נצבר. מכאן, ישנם טיפולים מסוימים שניתנים בשכיחות מוגברת לאנשים הסובלים ממחלות מסוימות. כאשר בודקים איזה נסיון וידע נצברו ביחס לחולי איי.אל.אס, מסתבר שישנם שמונה טיפולים הומאופתיים שנמצאו יעילים כבר מראשית המאה העשרים, בקליניקות של הומאופתים מאד ותיקים וידועים.

הטיפולים ההומאופתיים בחולי איי.אל.אס: כדי לסבר את האוזן, אספר שחמישה מתוך הטיפולים הללו מופקים ממינרלים (מהם תרכובת של כסף, נחושת וגם עופרת..חשוב לזכור שמינון הומאופתי אינו מכיל כמות ממשית של החומר אלא מופק באמצעות סדרות רבות של מיהולים).

שאר הטיפולים מופקים מצמחים: Hypericum perforatum הוא צמח ידוע לבעיות עצביות שונות ומגוונות.

Karwinskia humboldtiana : צמח מקסיקני, שהמחקר הקליני מצא לאחרונה (Becerra-Verdin, 2009) lathyrus sat from wikiאת מה שבהומאופתיה ידוע לגביו מזה למעלה מחמישים שנה – ביכולתו להשפיע על החלקים העצביים הקשורים במוטוריקה. צמח שלישי שעשוי להנתן כטיפול הומאופתי במינון מאד ספציפי הוא Lathyrus sativus (בתמונה משמאל). זוהי קיטניה הקרויה "טופח תרבותי"  והמשמשת צמח מאכל – למספוא אך גם לבני אדם..כאשר חוקרים את ההשפעה שלה בכל המישורים, כמקובל בהומאופתיה, ניכרים סימפטומים הקשורים בשיתוקים (בהקשר הזה לדוגמא, בולטים במיוחד, מעבר לשיתוק שרירי הרגליים, גם שיתוק שרירי הלשון והפנים). באופן סימבולי, מעניין לראות שהאדם שייעזר בטיפול הזה מתקשה "לעמוד על שלו" גם במובן הרגשי, כמעין הד לשיתוק הרגליים: הוא ותרן, כנוע, לא מתקדם ולא נסוג ממצב משתק.

בכל מקרה, כמובן שבחירה בטיפול כזה או אחר מתבססת על מכלול מאפיינים, ולוקחת בחשבון שיקולים רבים. חשוב לקבל יעוץ מקצועי מלא, המותאם למצב הפרטני.

 (תמונת הטופח התרבותי לקוחה מתוך ערך הויקיפדיה, http://en.wikipedia.org/wiki/Lathyrus_sativus)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *